Teater Grobs kunstneriske leder Per Scheel-Krüger takker af

Maja Ries konstitueres som daglig leder.

Foto: Karoline Tiara Lieberkind

06.05.2020.

Kunstnerisk leder af Teater Grob, Per Scheel-Krüger har i dag opsagt sin stilling, da han fremover ønsker at hellige sig sit eget kunstneriske virke, og fortsat yde en indsats for den samlede teaterbranche, som han holder så meget af.

“Per Scheel-Krügers indsats for Teater Grob og dansk dramatik har været enestående. Han blev ansat i 1997 og har gjort Teater Grob til et stærkt og synligt teater, og insisteret på et skuespillerens og dramatikernes teater. Dramatikere har fået lov til at tænke nyt og kunne præstere dramatik, som ingen troede kunne vises på et dansk teater. Og skuespillerne har under Pers ledelse haft et teater, hvor de har kunnet bruge alle elementer i både deres faglighed og følelsesregister. Teater Grob er derfor blevet en af byens bedste og mest besøgte intimscener, hvor man kan høre og mærke hvert åndedrag. Nogle af hans højdepunkter i Grobs virke har været ”Hjem Kære Hjem”, ”I Støvet Fra Regnen”, ”En Plads I Mit Hjerte”, ”På Herrens Mark”, og ikke mindst sidste sæsons succes ”Frihed.Sex.Længsel”. Vi takker ham for hans uvurderlige indsats og ønsker ham naturligvis god vind fremover”, siger formanden Martin Bender.

”Nu er tiden kommet til at få nye indtryk, og helt sikkert nye udtryk. Teater Grob har ligget mit hjerte meget nært, og udviklingen af den danske dramatik. Jeg er glad og stolt over vores indsats for de nye fortællinger, der stadig har meget trange kår, samlet set i branchen. Jeg glæder mig til nye samarbejder, og ønsker at komme længere ud i branchen, og møde mange af de fantastiske kunstnere, nye som erfarne, der slider og slæber i denne branche. Det glæder jeg mig meget til”, siger Per Scheel-Krüger.

”Teatrets kunstneriske linje fortsætter som planlagt” siger formanden Martin Bender. Maja Ries konstitueres derfor som daglig leder med ansvar for teatrets allerede planlagte repertoire samt drift den kommende tid. Maja har været ansat på Grob siden 2002 og har sammen med Per Scheel-Krüger udgjort den fælles ledelse. Maja Ries er uddannet fra Teatervidenskab, Moderne Kultur & Kulturformidling.

“Bestyrelsen vil opslå stillingen som teaterchef, som både skal være kunstnerisk og administrativ leder. Vi har siden 2005 haft delt ledelse, men tiden er nu inde til en ny organisering af ledelsen. Vi ønsker at styrke muligheden for et stærkt fyrtårn for teatret. Vi har derfor lagt en 4-årig strategi, som giver os mulighed for med ny en ledelsesform at fortsætte teatrets succes med ny dramatik med endnu større kraft”, siger formanden Martin Bender.

Yderligere oplysninger
Formand for bestyrelsen, Martin Bender: 29 29 64 59

Næste forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.