Ohøj! Genåbning forude!
I seneste indlæg blotlagde vi vores tvivl om hvad vi som teater skal producere, hvis vi ikke kan producere live-oplevelser. Tak for responsen på vores tvivl! Den vender vi tilbage til.
Da indlægget blev skrevet stod det stadig hen i det uvisse, hvornår vi atter kunne invitere publikum indenfor på Grob. Nu er vi klogere! Hvis ellers epidemien fortsat er under kontrol, så kan vi delvist genåbne med mellem 30 og 50 publikummer fra 8. juni!
Selvom der fortsat er uvished og forbehold, så tillader vi os at være let optimistiske. Udmeldingen ændrer ikke ved, at indeværende sæson er aflyst, men den betyder at vi snarest kan sætte et begrænset antal billetter i salg til næste sæsons forestillinger. Det betyder også, at SER DU MIG, der åbner sæsonen 20/21 kan have premiere i august som planlagt.
Selvom der et stykke fra 50 til 145 publikummer, så betyder udsigten til igen at kunne byde velkommen på Nørrebrogade 37 – nu med afstand og sprit – at vore bange anelser om at skulle holde lukket fx resten af 2020, ser ud til at være afblæst.
Dermed er hele præmissen i seneste indlæg om vores eksistentielle tvivl også ændret. Foranderlighed er livets lod!
Og så tilbage til responsen på vores tvivl. I seneste indlæg skrev vi bl.a.:
På Teater Grob er vi som bekendt dedikerede til den nyskrevne dramatik, og selve dramatikken kan jo sagtens få et liv på film. Det er bare ikke teater, når det ikke er live foran et publikum.
Vores tvivl bunder dels i, om filmformater er for langt fra det vi laver til daglig, og dels i at vi er bevidste om, at der er andre der er specialister i netop det medie.
Vurderet ud fra de indkomne kommentarer, så er det ikke en bekymring publikum deler. Streaming af forestillinger/digitale formater er det hyppigste forslag til, hvad vi skal producere og distribuere for at fastholde kontakten til publikum. En foreslår klip og sammenklip fra tidligere og kommende forestillinger.
Vi synes det er lidt pudsigt, at vi på teatret tilsyneladende er mere skeptiske overfor digitale formater end publikum.
Blandt de øvrige forslag er gårdteater, hvor vi afvikler forestillinger med afstand i baggårde. En nævner prologen til Bertolt Brechts Svendborgdigte, der foregik i Grobs gård.
En foreslår særlige corona-formater med benspænd, og en anden giver sin opbakning til podcast/lyddrama.
Endnu engang tak for tage jer tid til at komme med forslag! Virkeligheden har (heldigvis) overhalet det akutte behov for at introducere nye medieformater, men nu er vi så meget klogere og inspirerede.
Flere understreger i deres kommentarer, at vi ikke skal bekymre os om at blive glemt, og nøj hvor det varmer! Nu ser det så endelig ud til at adskillelsen har en udløbsdato, og vi glæder os simpelthen så meget til at kunne kvittere for jeres tålmodighed og opbakning med stærke teateroplevelser i den nye sæson.
Med sprit og afstand naturligvis :)
/Mikkel Skov Petersen
LÆS OGSÅ DE TIDLIGERE INDLÆG:
Et teater i tvivl: Hvordan holder vi kontakten til publikum?
Fra publikumsudvikling til publikumsafvikling i løbet af et enkelt Pressemøde