Xistens

XISTENS er skrevet af en kunstig intelligens, den hedder GPT-3. Hvad sker der, når meningen med livet bliver givet i hænderne på det, der ikke har liv? Hvorfor eksisterer vi? Hvad eksisterer vi for? Hvordan eksisterer vi?

På scenen står en skabning, en amazone-avatar, en budbringer af maskinens ord. Menneskets evige søgen efter svar udspiller sig for øjnene af os. Er vi alle forbundet af den simple årsag, at vi er til?

“Teknologien er overalt. Den er i dine ejendele, i din mad, i dit tøj, i din stue, i dit job, i din smartphone, i din bil, i din underholdning, i måden du rejser på, i dit hjem, i dit køkken, på dit kontor, på dit badeværelse, i din have, i din babyalarm i din badevægt, i din kaffemaskine, i din hårtørrer, i din tandbørste, i din mikroovn, i dit klimaanlæg, i dit termostat, i din bils  airbags, i dit kærlighedsliv, i din lomme, i luften, i vandet, i din krop. Teknologi er liv.”

𝗢𝗕𝗦!
Enkelte dele af teksten fremføres på engelsk.

𝗢𝗕𝗦! 𝗕𝗜𝗟𝗟𝗘𝗧𝗚𝗔𝗥𝗔𝗡𝗧𝗜!
*Gratis byt eller refundering ved sygdom eller aflysning*
Når du køber billet til forestillingerne på Teater Grob, er der billetgaranti. Det betyder, at hvis du bliver syg, ombytter vi din billet uden gebyr. Hvis vi aflyser forestillingen, vil du få din billet refunderet.

Medvirkende: Stephanie Nguyen / Manuskript: GPT-3 (kunstig intelligens)/ Iscenesættelse: Sargun Oshana / Idé: Jesper Pedersen & Sargun Oshana / Scenografi: Ditte Tygesen / Lysdesign: Mathilde Hyttel / Lyddesign: Laurits Jongejan / Forestillingsleder: Freja Forsman / Instruktørassistent: Kasper Bisgaard / Produktionsassistent: Johanne Hedeskov / Scenografisk assisten: Emilie Hviid / Videograf: Thomas Hyttel / Fotograf: Birk Thomassen & Karoline Lieberkind

XISTENS er produceret med tilskud fra Bikubenfonden og Københavns Kommunes Kulturudvalg

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.