Visualisering af David Gehrt

Teater Grob skifter navn!

Teater Grob bliver til Blaagaard Teater ved en lanceringsfest d. 24. august kl. 17

Den 24. august åbner Blaagaard Teater dørene for første gang. Alle er inviteret til en festlig stund med mad, drikke, taler, musik og kunstneriske indslag fra den kommende sæson.

Herlighederne foregår i teatrets sal, foyer og baggård fra kl.17 til kl.20.

PROGRAM FOR FEJRINGEN:

Kl.17.00: Blaagaard Teater byder på drinks og musik v. DJ Lale

Kl.18.00: Taler og kunstneriske indslag indtager teatrets sal

Kl.18.45: Blaagaard Teater serverer mad og drikke

Kl.20.00: Generalprøve på Dobbelt V for inviterede

 

Pressemeddelelse 10. august 2022

Teater Grob skifter navn til Blaagaard Teater

Teater Grob præsenter nu sit nye navn Blaagaard Teater og skifter i den forbindelse sin tidligere hyperrealistiske profil ud med en mere eksperimenterende og mangfoldig profil. Med et nysgerrigt og nyskabende blik insisterer Blaagaard Teater på at stille skarpt på den farverige, nuancerede og sammensatte verden, vi lever i. Blaagaard Teater er et transformativt teater, der med fiktionens virkemidler præsenterer autentiske fortællinger.

Navneskiftet træder i kraft den 24. august 2022 til en lanceringsfest på Blaagaard Teater, Nørrebrogade 37.

Siden år 2009 har Teater Grob haft adresse på Nørrebrogade 37, og nu skifter teatret navn til Blaagaard Teater.

Teaterdirektør for Blaagaard Teater, Sargun Oshana, der senest vakte opsigt med sin iscenesættelse af Kannibalen på Det Kongelige Teater, fortæller:

”Vi er inspireret af den verden, vi ser, når vi kigger ud ad vinduet. Det vi ser, er en bydel, hvor det lokale og globale blander sig med hinanden – og forskellige mennesker og kulturer mødes. Den energi og mangfoldighed vil vi indfange på Blaagaard Teater. Derfor er tiden inde til et nyt kapitel på Nørrebrogade, der afspejler det teater vi er i dag og gerne vil være i fremtiden. Et teater, der præsenterer historier fra de mange forskellige og fascinerende stemmer, der findes i Danmark, og som repræsenterer alle de ansigter og kroppe vi ser i samfundet. Det tranformative teater giver publikum mulighed for at opdage nye, ukendte perspektiver på vores fælles virkelighed.”

Med sit nye navn vil Blaagaard Teater udforske nye måder at lave teater på, invitere nye kunstnere på scenen og nye publikumsgrupper ind i salen. I den kommende sæson kan publikum blandt andet opleve et oneman-show om at blive verdens bedste far i Dobbelt V, en bagedyst om at ælte berøringsangsten væk i Baking Race og en ny generationsstemme i Den Anden Arabiske Kvinde, der løsner sig fra det fængslende fordomsfyldte blik og træder ind i en ny frihed. Derudover vælter naturens og katastrofens poesi frem i Tilbage til for evigt, to brødres kamp og kærlighed til deres ophav skildres i Som Brødre, Kannibalen viser os et altomsluttende mørke og en makaber kærlighed, og kultgyseren Imperiets Tropper forvrænger vores fjendebilleder. Sæsonen byder også på livepodcast, teaterfestival og afro-dansk dramatik.

Hvorfor Blaagaard?

Teatrets nye navn trækker tråde tilbage til 1700-tallet, hvor Blågård Slot blev opført på Nørrebro med blåglaserede tegl på taget, deraf navnet. I løbet af de næste over 300 år har slottet blandt andet været et fristed for landets kongelige, klædefabrik, lærerseminar og senest teater, indtil bygningen brændte i 1833. Omridset af det gamle teater er stadigt tydeligt i baggården til Blaagaard Teater.

Nørrebrogade 37 har gennem tiden huset forskellige teatre. I 1912 blev Nørrebro Biograftheater opført, i 1980 overtog Københavneren bygningen, i 1995 var det Kaleidoskop, der gav bygningen videre til Teater Grob i 2009.

Blaagaard Teater står altså på både et historisk og scenekunstnerisk fundament og sætter fra 2022 scenen for den historie, vi skriver lige nu.

Med venlig hilsen,

Bülow Kommunikation

For yderligere information, kontakt venligst:

Natasha Holst Bülow // 27 63 69 88 // natasha@bulowkommunikation.dk

Flere forestillinger på GROB