STRÆBER

Denne forestilling skal ses især af de unge, men også alle andre

Velkommen til det store stræberløb!

Gennem de seneste 10 år er samfundets krav til de unge steget drastisk. Man skal, tidligere end før, vælge retning, hurtigere igennem uddannelsessystemet og helst være smuk, stærk og velmotioneret samtidig.

STRÆBER handler om at vokse op i en verden af muligheder: Om rusen, når det lykkes, og om skuffelsen, når forventningerne er så høje, at man ikke når i mål. Om stress, angst, tab og hvordan dette kan ændre både ens livssyn og livsbane.

Men også om at blive stædigt ved, kæmpe mod alle odds og gå efter sin passion. Og så undersøger STRÆBER hvad der sker, hvis man giver op eller slip, giver fanden i præstationer, valg og mål, mærker sig selv og måske rækker ud efter hjælp.

STRÆBER går helt tæt på og undersøger de unges stræbsomme liv indefra.

– – – – – – – – –

Det siger forskerne:

Generation Præstation er betegnelse for de mange unge. der i dag suser af sted gennem skole og uddannelse – og livet- med øjnene stillet skarpt på den gode præstation. Det kunne også hedde Generation Pres, for kravene er tårnhøje, og tolerancen over for fejl og dårlig kampform er nærmest lig nul.”
Lone Ross Nylandsted, læge, Ph.D.

Både de unge, der dagligt kæmper for at leve op til samfundets tårnhøje forventninger, og de, som er stået helt af, mistrives. Derfor er det afgørende, at både forældre, daginstitutioner og skole satser på at udvikle børn og unge som hele mennesker – i stedet for blot at fokusere på deres udvendige og målbare præstationer.”
Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr. phil, forsker og tidligere formand for Børnerådet.

STRÆBER er lavet som et fælles projekt mellem MÆRKVÆRK og Teater Nordkraft. Samarbejdet startede i sæson 2015/16 med forestillingen »+1«, der handler om ensomhed.

Fra 13 år og op.

Med Mikkel Reenberg
Marie Mondrup
Anne Gry Henningsen

Manuskript Julie Maj Jakobsen & Petrea Søe i samarbejde med holdet
Instruktion Petrea Søe
Dramaturg Trine Wisbech
Scenografi Lisbeth Burian
Lysdesign Mathias Hersland
Instruktørassistent Jonas Østergaard Pedersen
Foto Per Morten Abrahamsen
Producent Teater Nordkraft & MÆRKVÆRK

 

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.