LAURATIBOR

Wem gehört Lauratibor? HVEM EJER LAURATIBOR?

En protest-opera inviterer dig til en anderledes samtale om boligspekulation og gentrificering, når de indtager Odense og København This activistic opera invites you to a different conversation about housing speculation and gentrification when they share their story at Blågaards Plads Vi følger de to helte, Laura og Tibor, og deres venner gennem provinsen Lauratibor. Her møder de hensynsløse ejendomsinvestorer såvel som allierede. Dramatiske vanskeligheder former deres vej, der truer med at ødelægge ikke kun det kollektive initiativ, men også deres blotte eksistens. Og i sidste ende føres de til den uundgåelige konfrontation med operaens æreskurk, husmagnaten Maximilius Profitikuss.

Det kollektivt drevne opera-projekt Wem gehört Lauratibor? er en anden form for aktivisme; en opera skabt i selvforsvar, udsprunget af den igangværende kamp mod udsættelser af beboere i kvarteret omkring Reichenbergerstraße i Berlin-Kreuzberg. Mere end 100 fagfolk og amatører danner et kerneensemble, der dækker to kor, et protestorkester, scenografi, kostume, tekst og musikalsk komposition og omkring tyve solister. I juni gik de gennem Reichenberger Strasse – og i august kommer de til Odense og København for at dele deres historie med os.

Lauratibor er en sammenslutning af naboer omkring Reichenberger Straße i Kreuzberg, Berlin, der med opera som middel kæmper mod salget af byen. Lauratibor præsenteres af Teater Momentum, Vol. 15, Teater Grob og Copenhagen Opera Festival, og er støttet af Statens Kunstfond.

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.