Hjem kære hjem turné

Kæmpesuccesen drager ud i landet
i co-produktion med Svalegangen Turné DK

”Det er den rene formørkede livsstilskomedie, når Teater Grob på suveræn vis installerer et stk. hjemvendt soldat fra Irakkrigen midt i det hvide samtalekøkken.”                                Monna Dithmer, Politiken

HJEM KÆRE HJEM beskriver en ung dansk soldats hjemkomst fra Irak. Han bliver inviteret til middag hos sin bedste ven og vennens kæreste. Det bliver en skæbnesvanger aften for dem alle tre, hvor menneskeli-ge værdier og principper bliver sat på en alvorlig prøve.

Teater Grob fortæller her en historie om krigens brutalitet og ubarmhjertige virkelighed sat overfor en privilegeret dagligdag præget af en ligeså ubarmhjertig ligegyldighed. Hvad får unge mænd og kvinder til at forlade deres hjem og drage i kamp, og hvordan forholder resten af os til en krig, vi selv er passive deltagere i?

Andreas Garfield, har udtalt til Kristeligt Dagblad: ”Der skulle være menneskelige ansigter på personerne i stykket. Det måtte ikke bare bekræfte mine egne holdninger. Og det ville være fuldstændigt ubærligt for mig, hvis soldater, der har været i Irak bare havde rystet på hovedet og tænkt: Idioten aner ikke, hvad han taler om.”

HJEM KÆRE HJEM bygger på research blandt hjemsendte soldater fra de danske styrker i Irak, og den tager udgangspunkt i virkelige hændelser.

”Helt formidabelt godt teater. Det er ekstremt velspillet, det er så godt skrevet og så fremragende iscenesat, at det vil være synd at snyde sig selv for den oplevelse.”                      Rikke Rottensten, Kristeligt Dagblad

HJEM KÆRE HJEM blev belønnet til Årets Reumert 2007 for Årets Mandlige Birolle (Frank Thiel) og var desuden nomineret for Årets Forestilling og Årets Mandlige Hovedrolle (Thomas Levin).

SE TURNÉPLAN HER

Med:
Frank Thiel
Christine Albeck Børge
Thomas Levin

Idé: Teater Grob
Manuskript: Andreas Garfield
Iscenesættelse: Per Scheel-Krüger
Scenografi: Edward Pierce

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.