Frontløberne

Fire genbrugsstjerner til Frontløberne for fremragende formidling

Vi sørger for et trygt teaterbesøg. Læs mere her!

”Vi var de første unge, der for alvor mærkede klimaforandringerne. Og de sidste, der kunne standse dem. Vi gjorde det til vores mission at være dem, der tog ansvaret på os.”

Men hvad skete der efter fredag den 15. marts 2019, hvor flere end 1,5 millioner skolelever og studerende gik i strejke for klimaet? Hvor der var 2.083 aktioner i 125 lande verden over. Hvor den unge klimaaktivist Greta Thunberg var på alles læber og krævede, at verdens ledere handlede som var deres hus i brand. Og hvad sker der nu? Venter vi på, at vandet kommer?

Frontløberne giver fanden i pænheden og stiller sig ikke tilfredse med at vække til refleksion og debat. Frontløberne går linen ud og kalejdoskopisk til værks, når de med hørespil, lignelser og brandtalertale vil vække publikums indre aktivist. For de har erkendt, at prisen for håb er at handle. NU.

LEVENDE LÆRING

Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i temaet set fra et teaterperspektiv med øvelser både på gulvet og ved tavlen. Formålet er at vise, hvordan teatret, gennem æstetiske og sceniske virkemidler, kan italesætte vigtige samfundsmæssige udfordringer og sætte problemer til debat. Materialet sigter endvidere på at aktivere krop og stemme og give eleverne redskaber til at tage ordet i større forsamlinger og give udtryk for deres mening. Det er vores ambition, at de unge får et udgangspunkt for videre refleksion, stillingtagen og handlen i deres liv.

Vi tænker undervisningsmaterialet som en del af helheden Levende Læring, der sigter på direkte engagement i det danske demokrati og samfund med udgangspunkt i kampen for klimaet. Forløbet er bygget op om  en teateroplevelse.

Levende læring består af:

  • teaterforestillingen »FRONTLØBERNE«
  • undervisningsmateriale til brug på skolen efter teateroplevelsen kan downloades her.
  • oplæg med debat

1. oktober kl. 12.30 Fridays For Future, (Sasha)
2. oktober kl. 12.30 Extinction Rebellion, (Terese)
3. oktober, PANELDEBAT, Fridays For Future (Sasha), NOAH (Laura), Extinction Rebellion (Sophia), Den Grønne Studenterbevægelse (Caroline Bessermann)
8. oktober kl. 10 Den Grønne Studenterbevægelse (Caroline Bessermann) & NOAH, (Ida)

Læs pressemeddelelse her

Gæstespil af MÆRKVÆRK

MEDVIRKENDE Jacob Teglgaard & Anne Gry Henningsen
INSTRUKTØR Petra Adlerberth-Wik
SCENOGRAF Siggi Óli Pálmason
LYSDESIGNER Jari Matsi
LYDDESIGNER Jes Theede
DRAMATIKER Alexandra Moltke Johansen
DRAMATURG & INSTRUKTØRASSISTENT Signe Berg
FORESTILLINGSLEDER & DRAMAPÆDAGOG Karen Zenia Hal Hermansen
KONSULENT I BÆREDYGTIGT TEATER Whitney Byrn
GRAFIKER Robin Neil Hart
FOTOGRAF Per Morten Abrahamsen
PR, PRESSE & TURNÉSALG Janne Hovmand Storm
PRODUCENT Karoline Michelsen
IDÉ MÆRKVÆRK

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.