FAHADS FORSAMLINGSHUS 8/9

Teatret som forum for debat

Hvis du er gammel nok til at huske Højlunds Forsamlingshus fra 1990’erne, så kender du også forsamlingshuskonceptet som det oprindelige debatkoncept. Nu rykker forsamlingshuset ind på Teater Grob, hvor vores vært Fahad Saeed vil være garant for en mangfoldig debat.

I Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Eksperterne sidder ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser. Dette er essensen i forsamlingshusidéen.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus er et søndagskoncept, hvor du efter din brunch kan mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

Så kom til friskbrygget søndagskaffe på dit yndlingsteater, sæt dig godt til rette og fordyb dig i forsamlingshusets tema.

Om debatten

Debatten om ytringsfrihed dukker op igen og igen og har mest af alt lignet en rituel stammedans opført af to fløje med de samme aktører.

Men er den genkommende debat i virkeligheden et udtryk for, at vi er ved at genforhandle ytringsfriheden og dens rammer? Er der brug for grundlæggende forandringer eller handler det hele bare om følelser?

Vi åbner Fahads Forsamlingshus med et af tidens vigtigste emner og sætter scenen for en anderledes debat, hvor publikum også får ordet, og hvor kendte og mindre kendte eksperter gør os klogere på det, som er hele fundamentet for forsamlingsfriheden og den frie meningsdannelse. Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Er du årskortholder, så book din plads her

Fahad Saeed har de seneste 13 år arbejdet med mangfoldighed og diversitet. Bl.a. som projektchef i Mino Danmark og som medstifter af foreningen Sabaah. Som vært på Fahads Forsamlingshus vil han lede os gennem kritisk debat, belyse ny viden og give plads til diskussion, undren og holdninger fra publikum.

Vært:
Fahad Saeed

Talere:

Jonas Christoffersen, direktør for Institut for Menneskerettigheder
Signe Alma Engelbreth Larsen, forskningskonsulent og ph.d. i religionssociologi
Natasha Al-Hariri, cand.jur. og kommende direktør for DFUNK
Søren K. Villemoes, journalist og debatredaktør, Weekendavisen
Ditte Marie Munch-Jurisic, ph.d. og post.doc. ved filosofi og videnskabsstudier, RUC

Arrangør:
FOF København

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.