Fahads Forsamlingshus 12/9

Lyserød for piger og blå for drenge. Klichéer om kønnede normer kender vi alle sammen, men hvor langt er vi egentlig kommet med at gøre op med normer, der skaber ulighed og diskriminerer? Med andre ord – hvordan ser ligestilling ud fra børneværelset, og hvordan ser forældrerollen ud anno 2021?

De stereotype kønsroller stikker dybt i vores kultur. De trives i vuggestuerne, forplanter sig til uddannelse og arbejdsmarked og påvirker trivsel, muligheder og fællesskaber for såvel børn som voksne. Men vi er ofte ikke bevidste om egne fordomme, når vi opdrager, eller om vores forventninger til, hvad det vil sige at være mor og far.

Denne eftermiddag har Fahads Forsamlingshus inviteret Anthony Aconis, Maja Lucas og Camilla Tved til en debat om forældreskab, kønsroller og familier. Om hvordan vi er forældre for vores børn, og hvordan vi sikrer børn lige udfoldelsesmuligheder.

For køb af billet til eventet klik her!

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Arrangør: FOF København

Talerne:

Anthony Aconis, far til tvillinger og forfatter til bogen »Kun en far« (2021). Skrev i 2018 årets mest læste debatartikel, hvor han udfordrede kvindernes monopol på forældreskabet.

Maja Lucas, skønlitterær forfatter, har bl.a. skrevet »Mor. En historie om blodet« (2016) og »Gennem natten og vinden« (2019), begge om de destruktive og tabuiserede følelser, der følger med moderskabet.

Camilla Tved (hun/hende), selvstændigt praktiserende jordemoder og sexolog. Specialiseret i køn og seksualitet og arbejder ud fra et feministisk og normkritisk ståsted. Underviser på bl.a. jordemoderuddannelserne, kurser og uddannelser på sexologiområdet, samt i fagbevægelsen. Konsulent på LGBTQ+-området. Debattør. Aktivist. Queer. 44 år. 4 børn.

Din vært: Fahad Saeed er vores faste vært på Fahads Forsamlingshus. Han har siden 2006 arbejdet med mangfoldighed og diversitet – bl.a. som projektchef i Mino Danmark og som medstifter af foreningen Sabaah.

Flere forestillinger på GROB