Den Retfærdige Kriger

1.-20. marts er aflyst.
Spilleperiode flyttet til november – billetsalget åbner snarest.

I 2003 gik Danmark i krig i Irak udenom FN. I 2019 udkom den historiske udredning, der satte spørgsmålstegn ved vores krigsdeltagelse i koalitionen med USA og Storbritannien. Flere journalister stillede spørgsmål til krigens lovlighed, den demokratiske proces og Statsministerens motiv for at føre Danmark i krig. Det er på den baggrund, PROJEKT GLEMMEBOGEN sætter Anders Fogh Rasmussen og Danmark på scenen.

I dette satire-doku-drama stiller fire skuespillere og en journalist skarpt på sagens spørgsmål og undersøger hændelserne i dette drama af shakespearske dimensioner i et musikalsk rap-univers med sangtekster af Babak Vakili og musik af Frankie Motion.

Forestillingen er tredje kapitel i Projekt Glemmebogen. Efter Skattesagens Helte og CoryDong kommer nu DEN RETFÆRDIGE KRIGER. Samproduktion med Ina Miriam Rosenbaum / Projekt Glemmebogen

Produceret med tilskud fra Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Kulturudvalg, Bikubenfonden, Dansk Skuespillerforbund, Danske Populær Autorer DPA.

I samarbejde med Altinget.dk bliver Irakkrigen foldet ud og perspektiveret på ny. Læs baggrundsartiklerne og lyt til podcastserien “Den retfærdige krig – Fogh, Bush og Irakkrigen”. Samarbejdet er støttet at Bikubenfonden.

Artikel 1: www.altinget.dk/status-paa-irak

Artikel 2: www.altinget.dk/irakkrigenseftermæle

Medvirkende: Karin Bang Heinemeier, Sofia Mehlum, Anna ur Konoy,
Ina-Miriam Rosenbaum
og journalist  Christoffer Emil Bruun
Idé og instruktion: Ina-Miriam Rosenbaum
Manuskript: Nanna P. Tüchsen
Scenografi, video- og kostumedesign: Signe Krogh
Lysdesign: Turpin Djurhuus
Lyddesign: Andreas Thybo Christiansen
Sangtekster: Babak Vakili
Komponist: Frankie Motion
Koreograf: Rebekka Lund
Skrædder: Camilla Lind
Produktionskonsulent: Kisser Rosenquist
Sufflør og assistent: Mejse Cirkeline Madsen

Tak til Hanne Mørup

Flere forestillinger på GROB