Fotograf: Martin Dam Kristensen
Ingeborg Thomsen og Regina Rex. Fotograf: Martin Dam Kristensen

Afgangsreadings 2022

Det er med stor glæde vi præsenterer dette års dimittender fra Dramatisk Skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole Regina Rex og Ingeborg Bjarno Thomsen. Vi gør det med oplæsning af deres afgangsværker Bygningen og Fra Et Sted Hvor Ingenting Kan Gro.

Det er to meget forskellige værker, der dog begge tager store aktuelle emner som moralsk fordærv og klimakatastrofe op. Tonen er foruroligende, humoristisk og fortællingerne komplekse. Stykkerne bliver læst af et fantastisk hold skuespillere fra bl.a. Den Danske Scenekunstskole Odense.

Vel mødt!

Lidt om BYGNINGEN af Regina Rex

Vi befinder os i et øde beliggende boligkompleks. Komplekset udgør hele jorden og dens befolkning. En mand og en kvinde flytter ind på 21. sal midtfor. De venter et barn og glæder sig til at skabe et nyt liv sammen. De bruger tid på at indrette sig, renovere og drømme om fremtiden. Men da barnet fødes, kommer der noget helt andet end de havde forventet. Det bliver starten på en række katastrofer der bryder ud i bygningen – som er begyndt at bøje faretruende som et knæ, der vender den forkerte vej.

BYGNINGEN er en neo-avantgardistisk dystopi, der omhandler klimakrisen og hvor svært det er at kommunikere om det. Findes der ord for en eksistentiel trussel af det omfang? Har vi sprog for livets største traumer? Hvem er vi overhovedet, hvis det eneste natur der er tilbage, er processeret natur som potteplanter, pingvinmix, beton og stål? Hvordan kan vi så forstå vores egen inderste natur?

Lidt om FRA ET STED HVOR INGENTING KAN GRO af Ingeborg Thomsen

Da kontorsekretær Lotte kommer i livskrise og erfarer at livet ikke altid udformer sig, som man har planlagt det, føler hun sig berettiget til alle livets goder. Hun forlader hus og hjem og rejser mod varmere himmelstrøg i jagten på at blive en revitaliseret udgave af sig selv. Men på en solbeskinnede turist-ø i Atlanterhavet – iført hat i flet, omend hun aldrig har haft hattehoved – bliver hun indhentet af fortiden, sig selv og andre, som hun aldrig havde drømt om at møde. For er det muligt at slippe væk fra den man er? Og kan omstændigheder retfærdiggøre moralsk forkastelige handlinger?

FRA ET STED HVOR INGENTING KAN GRO er en tragikomedie om længsel og den desperation der kan ramme, når drømme braser og verden synes uendelig urimelig.

DRAMATIKERE: REGINA REX og INGEBORG THOMSEN

INSTRUKTION: PETER DUPONT WEISS

SKUESPILLERE: LUKAS LYKKE JOHANSEN, EMIL HYLDEBORG,  ASBJØRN HAYS, MIRANDA GODVIL, LAURA KJÆR JENSEN, HELENE HASSERIIS HOLTEN, ROSEMARIE MOSBÆK, ALBERT ANKERSTJERNE, MAJA JUHLIN, CHRISTOPHER NALLO 

Flere forestillinger på GROB