Fahads forsamlingshus 6/9

Fahads Forsamlingshus åbner efterårssæsonen med en debat om minoritetsstemmer i litteraturen. For hvad betyder forfatteres og kritikeres køn, etnicitet, kultur osv. for skabelsen og modtagelsen af litteratur? Og hvordan holder man fast i sig selv, når man først har sendt sit værk ud i verden?

Yahya Hassans død i foråret 2020 åbnede endnu engang for en debat om netop disse spørgsmål. Yahya Hassan skrev så det slog gnister og satte ord på erfaringer vi ikke havde set før i litteraturen. Men midt i al virakken blev han også suget ind i mediemøllen – som talerør, sandhedsvidne, kulturelitens kæledække, lysende digtertalent, mønsterbryder, ghettodreng, politiker og dømt kriminel.

Denne eftermiddag har vi inviteret forfattere og kritikere på scenen til en debat om litterære benspænd, om forlagenes, kritikernes og læsernes forventninger, og om at navigere i den offentlige debat. Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Teatret som forum for debat

Hvis du er gammel nok til at huske Højlunds Forsamlingshus fra 1990’erne, så kender du også forsamlingshuskonceptet som det oprindelige debatkoncept. Nu rykker forsamlingshuset ind på Teater Grob, hvor vores vært Fahad Saeed vil være garant for en mangfoldig debat.

Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Eksperterne sidder ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser. Dette er essensen i forsamlingshusidéen.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus er et søndagskoncept, hvor du efter din brunch kan mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

Så kom til friskbrygget søndagskaffe på dit yndlingsteater, sæt dig godt til rette og fordyb dig i forsamlingshusets tema.

Fahad Saeed har de seneste 13 år arbejdet med mangfoldighed og diversitet. Bl.a. som projektchef i Mino Danmark og som medstifter af foreningen Sabaah. Som vært på Fahads Forsamlingshus vil han lede os gennem kritisk debat, belyse ny viden og give plads til diskussion, undren og holdninger fra publikum.

Er du årskortholder? Så book din gratis plads lige her.

Vært:
Fahad Saeed

Gæster:
Naiha Khiljee
er aktivist og spokenword-kunstner og har optrådt med sine digte på små og store scener i Danmark, Canada og USA. Til daglig arbejder hun som psykolog og projektleder og debuterede i 2020 med digtsamlingen »Kære søster«.

Jamal Bendahman, debuterede i 2019 med romanen »Ash-Shaheed [Vidnet]«.

Nazila Kivi er cand.mag i Kultur- og Sprogmødestudier & Kommunikation, kritiker, essayist, litterær oversætter og medgrundlægger af magasinet Friktion. Hun arbejder i krydsfeltet mellem forskning, kunst og aktivisme og er specialiseret i emner som køn, racegørelse og diskrimination. Hun har skabt og underviser i kurset »Fra Hekse til Cyborgs: Køn, Race og Modstand«.

Elisabeth Friis er lektor i litteraturvidenskab på Lunds universitet og forsker bl.a. i flersproglighed i nordisk samtidslitteratur.

Arrangør:
FOF København

Flere forestillinger på GROB

Der er ingen fremtidige forestillinger på nuværende tidspunkt.