STRÆBER

Når livet bliver en kamp, der kan vindes eller tabes, gælder det om at holde fokus, smile lækkert til tilskuerrækkerne og sørge for ikke at falde før målstregen.

STRÆBER handler om at vokse op i en verden af muligheder. Om at have tårnhøje forventninger til sig selv og blive slemt skuffet. Om at have en plan og et mål og kæmpe med lektierne. Om at vågne med ondt i maven og gå i seng med hovedpine. Men også om at være ligeglad, give op, ryge hash og vende ryggen til det hele.

Forestillingen af MÆRKVÆRK spilles i et fysisk udfordrende rum, der tester og presser skuespillerne. Hvem klarer prøvelserne?

Fra 13 år og op.

Med:
Marie Mondrup
Mikkel Reenberg
Anne Gry Henningsen

Manuskript: Julie Maj Jakobsen & Petrea Søe
Iscenesættelse: Petrea Søe
Idé: Anne Gry Henningsen
Dramaturg: Trine Wisbech
Scenografi: Lisbeth Burian
Co-produktion mellem MÆRKVÆRK og Teater Nordkraft
Gæstespil af MÆRKVÆRK

Generation Præstation er betegnelse for de mange unge. der i dag suser af sted gennem skole og uddannelse – og livet- med øjnene stillet skarpt på den gode præstation. Det kunne også hedde Generation Pres, for kravene er tårnhøje, og tolerancen over for fejl og dårlig kampform er nærmest lig nul.”
Lone Ross Nylandsted, læge, Ph.D.

Både de unge, der dagligt kæmper for at leve op til samfundets tårnhøje forventninger, og de, som er stået helt af, mistrives. Derfor er det afgørende, at både forældre, daginstitutioner og skole satser på at udvikle børn og unge som hele mennesker – i stedet for blot at fokusere på deres udvendige og målbare præstationer.” 
Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr. phil, forsker og tidligere formand for Børnerådet.

Flere forestillinger på GROB